پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
10159
-
الف
+

«روزی روزگاری» چگونه ساخته شد؟

امرالله احمدجو، کارگردان مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» درباره ساخت این سریال صحبت کرد.

امرالله احمدجو، کارگردان مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» درباره ساخت این سریال صحبت کرد.

به گزارش آی‌فیلم، قصه‌های مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» را امرالله احمدجو خودش نوشته و خودش هم کارگردانی کرده است.این سریال سال 1370 ساخته شد و ماجرای راهزن معروفی به نام مرادبیگ با بازی زنده یاد خسرو شکیبایی را روایت می‌کرد که با بروز اتفاقی مسیر زندگی او کاملا دگرگون می‌شود.

با هر حسابی سریال «روزی روزگاری» جزو 10 سریال برتر تاریخ تلویزیون ماست. قبل و بعد «روزی روزگاری» کارگردان های متعددی دوربین شان را برداشتند و به دل دشت و صحرا و روستاها زدند اما با اینحال هیچ کس دیگری نتوانسته است تصویری چنین شفاف، دقیق و صمیمی از زندگی مردمان روستایی ایران ارائه بدهد.

«روزی روزگاری» نه داستان خیلی منحصر به فردی دارد (تم عاقبت به خیری و رستگار شدن بدمن داستان، یکی از تم های کلیشه ای سینمای ایران است)، نه دیالوگ های خاص و ویژه ای دارد (کلا سریال، اثر کم دیالوگی است)، نه قاب های کارت پستالی دارد، نه فیلمبرداری فوق العاده حیرت انگیزی، نه حتی موسیقی اش را می شود با دهان اجرا کرد، نه هیچ چیز دیگری که از قاب سریال بیرون بزند و بشود دست روی آن یک مورد گذاشت.



شاید تنها نکته ای که کمی برجسته تر باشد، نوع بازی شخصیت اول سریال، خسرو شکیبایی است که در این یک اثر، آن کلیشه همیشگی اش را شکست تا شد مرادبیک. شاید این متفاوت ترین نقش کارنامه کاری شکیبایی باشد؛ جایی که در بازی او کمتر نشانی از «تیپ» همیشگی اش می بینیم و آقای بازیگر تبدیل به «کاراکتر» می شود.

به جز بازی شکیبایی، واقعا چیز خاص دیگری را نمی شود دست گذاشت و بیرون کشید و درباره اش مفصل حرف زد. اینکه می گویم، نه به معنای بی ارزش کردن کار باقی عوامل سریال باشد، اتفاقا برعکس، نشاندهنده آن میزان از مهارت و حرفه ای گری است که ما کل سریال را در یک کلیت واحد جدانشدنی به خاطر می آوریم.

امرالله احمدجو، کارگردان مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» درباره ساخت این سریال گفت: دلبستگی فراوانی به محیط و بیابانی که این مجموعه تلویزیونی در آن تصویربرداری شد داشتم، در حقیقت شخصیت اصلی سریال «روزی روزگاری» لوکیشن بیابانی بود که کار در آنجا ساخته شد.

وی افزود: البته ماجرای دلبستگی من به بیابانی که این سریال در آن ساخته شد به سن پنج سالگی من برمی گردد. در آن زمان به همراه پدر خود برای تهیه سوخت به آنجا می رفتیم که حاصل آن نقش بستن همزمان دو تصویر هراسناک و دلپذیر از این بیابان در ذهن من شد.

این کارگردان ادامه داد: بعدها که در مدرسه عالی تلویزیون قبول شدم، با خود عهد کردم که فیلمی را درمورد آن بیابان بسازم، البته درمورد مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» باید به این نکته اشاره کنم که همه چیز دست به دست هم داد تا این سریال به اثر ویژه ای تبدیل شود.

احمدجو سپس به روند انتخاب بازیگران این مجموعه تلویزیونی اشاره و خاطرنشان کرد: حضور خانم ژاله علو در این کار خیلی اتفاقی رقم خورد، زیرا از قبل قرار بود بازیگر دیگری نقش خاله را بازی کند، نکته جالب اینکه بعد از نپذیرفتن نقش توسط آن بازیگر من مریض شدم زیرا این نقش را فقط برای او نوشته بودم. وی اضافه کرد: اما زمانی که با خانم ژاله علو آشنا شدم او را هم برای حضور در این مجموعه تلویزیونی و ایفای نقش خاله مناسب دیدم و اینگونه شد که به جمع بازیگران این سریال پیوست.

این کارگردان یادآور شد: در مورد زنده یاد خسرو شکیبایی نیز وضع به همین صورت بود و قرار بود شخص دیگری در این سریال بازی کند که با عدم تفاهم اولیه، حضور مرحوم خسرو شکیبایی در این مجموعه تلویزیونی قطعی شد.

احمدجو اظهار داشت: در خصوص سایر بازیگران این مجموعه تلویزیونی باید به این نکته اشاره کنم که با آقایان آتش تقی پور و محمود پاکنیت آشنایی هایی از گذشته داشتم، در نهایت شاهد بازیهای ماندگاری از این بازیگران در این سریال بودیم.

وی عنوان کرد: به لحاظ لهجه های مورد استفاده در این سریال نیز با مشکل خاصی روبه رو نبودم. زیرا برخی از بازیگران اهل استان فارس و شهرهای اطراف آن بودند و به همین دلیل در این زمینه با مسئله خاصی روبه رو نبودیم.

احمدجو در بخش دیگر این نشست افزود: شهره سلطانی بازیگر دیگری بود که نقش مرکزی در این مجموعه تلویزیونی داشت، با توجه به اینکه در آن زمان او بازیگری جوان و کم تجربه بود و حضورش در این سریال کار اول او محسوب می شد اما بسیار روان و راحت در این کار بازی کرد و زمانی که جلوی دوربین قرار گرفت به سرعت خود را در این مجموعه تلویزیونی جا انداخت.

احمدجو خاطرنشان کرد: در ابتدا زمانی که طرح اولیه ساخت مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» را که به فارابی بردم آن را رد کردند و دلیل آن را نیز اکشن بودن کار من عنوان کردند.

وی در پایان تصریح کرد: نگارش فیلمنامه مجموعه تلویزیونی «روزی روزگاری» یکسال و سه ماه طول کشید و در این راه حتی خانواده خود را به اصفهان فرستادم تا هرچه بهتر بر روی نوشتن آن تمرکز کنم و اثر خوبی حاصل شود.

گفتنی است؛ سریال «روزی روزگاری»، از پنجشنبه ۹ مرداد، هر روز ساعت ۱۷ از آی‌فیلم فارسی پخش و در ساعت ۰۱:۰۰ بامداد و ۰۹:۰۰ صبح روز بعد بازپخش می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

در انتظار یک سریال خاطره‌انگیز باشید

صفحه اختصاصی سریال «روزی روزگاری»

خاطره محمود جعفری از «روزی روزگاری»

احمدجو: بیشتر بازیگران از قبل انتخاب شدند

امرالله احمدجو و انتخاب بازیگران «روزی روزگاری»

اختصاصی: روز و روزگاری که "آتش تقی‌پور" قزاق بود

حقایقی درباره سریال «روزی روزگاری» که نمی‌دانستید

محمد فیلی: مرحوم شکیبایی اولین نفری بود که به من تبریک گفت

محمد فیلی: بعد از سه سال به طور اتفاقی آقای "احمدجو" را دیدم

محمد فیلی: «پشت کوه‌های بلند» ادامه داستان «روزی روزگاری» است

سکانسی دیدنی از سریال روزی روزگاری

 

ه خ/ س م

 

نظر شما
ارسال نظر